اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۲

برنج و طب سنتی از گذشته تا امروز

برنج و طب سنتی

برنج دارای ارقام زودرس، متوسط‌ رس و ارقام دیررس می‌ باشد. برنج گیاهی است علفی یکساله مخصوص مناطق گرم پر آب معروف است که از نظر شرایط اقلیمی محل رویش برنج باید سر در آتش و پا در آب باشد.

از روزگاران کهن در چین، ژاپن و هندوستان و پس از آن در جاوه، سیلان، اندونزی، مصر، ماداگاسکار، برزیل، آمریکا، جنوب اروپا و سایر مناطق دنیا حتی در جنوب شوروی سابق نیز در مناطق گرم مانند سرزمین کوبان کاشته می شود.

برنج از دیدگاه طب سنتی

طبیعت برنج در دوم خشک و در حرارت و برودت معتدل است. در کتب آمده اگر برنج را بجوشانند، جرم برنج ایجاد برودت در درجه اول و آب مطبوخ آن ایجاد حرارت در درجه اول می نماید. به این دلیل در کیفیات فاعله، برنج را معتدل می دانند. برنج اگر به تنهایی مصرف شود، قلیل الغذا و اگر با شیر و شکر پخته شود و یا همراه آن خورده شود، کثیر الغذا است.

با توجه به این که برنج غذای مرکب القوی است و در هر بدنی کیفیتی موافق کیفیت آن بدن به وجود میاورد، طبیب می تواند از آن هم در تشخیص افتراقی بین بیماری ها، هم در درمان بیماری ها بهره جوید.بدین صورت که:

  • هر گاه فرد سالم با خوردن برنج در خود احساس حرارت نماید یا طبیب علایم افزایش حرارت را در اموری مثل نبض و غیره در وی دریافت کند، نشانه آن است که فرد دارای مزاج گرم است.
  • چنانچه فرد سالم با خوردن برنج احساس برودت کند، یا طبیب علایم افزایش برودت را در وی دریافت نماید، نشانه آن است که فرد دارای مزاج سرد و تر است.

به دلیل آن که برنج در هر بدنی موجب پدید آمدن کیفیتی موافق کیفیت آن بدن می شود، از این رو فرد سالم از خوردن آن متضرر نمی شود.اما در مورد بیماران باید نسبت به نوع بیماری و مزاج بیماری نحوه تهیه برنج را برای آنان تجویز نمود.

برنج و طب سنتی از گذشته تا امروز

خواص برنج

مسلم شده است که در جریان گرفتن پوست و سفید کردن دانۀ برنج مقدار قابل ملا حظه ای از ویتامین ها و خواص آنتی نوری تیک (ضد التهاب عصبی) شلتوک از دست می رود، زیرا این مواد در پوست ودر غشای قهوه ای برنج وجود دارد.

مقدار ویتامین‌ های موجود در دانۀ سفید شده نیز در طول مدت زمان انبار داری برنج بخصوص اگر مدت درازی باشد کم می شود و به عبارت دیگر برنج تازه دارای ویتامین بیشتری از برنج کهنه است. دانۀ برنج دارای مواد غذایی است که تحریکات احشا و درون معده را آرام می سازد.

دانه های جوانه زدۀ برنج به عنوان مقوی معده به کار می رود و به طور کلی تونیک وبرای تقویت بدن خیلی نافع است. آب برنج، کننده و مدر است و ترشحات زیاد اسهال و اسهال خونی را تسکین می دهد. برای ورم های روده ای و استفراغ های خونی و خونروی از بینی و شست و شوی زخم های بد بسیار نافع است.

موارد استفاده برنج از نظر طب سنتی

آرد برنج برای ترمیم جراحات تازه مجرب حکم است. کشیدن کرد برنج به بینی برای بند آوردن خون مفید است. استعمال خارجی گرد آرد برنج به همراه نشاسته و پودر تالک برای رفع التهاب پوست مفید است. ولی مصرف آن به تنهایی باعث خشکی و از بین رفتن چربی پوست می شود.

مواردی که در مورد برنج باید به آن توجه داشت

  • اشخاصی که به دلایل خاصی بدن آن ها نیاز به کلسیم دارد نباید از سبوس برنج استفاده کنند.
  • اگر برای تهیه جوشانده برنج برای مبارزه با اسهال از دانه های طبیعی برنج قبل از این که قشر زرد رنگ دانه برنج زیر پوست گرفته شود یعنی از برنج قهوه ای استفاده شود، تاثیرش خیلی بیشتر است.
  • طبق نظر حکمای طب سنتی خوردن پوست خشبی زرد برنج که بسیار نرم ساییده شده باشد ممکن است مسمومیت ایجاد نماید.
  • طلای برنج با ترمس برای بیماری کک و مک و آثار باقیمانده از بثورات مفید و اثر بخش است.
  • ضماد برنج با پیه برای سرباز کردن دمل ها، دارویی کار ساز است.
  • در کتب طب سنتی آمده است که خیساندن برنج در آب و نمک، زعفران، زیره سیاه و شوید مصلح آن می باشد.

سوالات متداول

  • برنج و طب سنتی چیست؟
  • برنج از دیدگاه طب سنتی چگونه است؟
  • خواص برنج چیست؟
  • موارد استفاده برنج از نظر طب سنتی کدامند؟

برای خرید و فروش انواع برنج های ایرانی و خارجی با کیفیت با ما در افضل تجارت ایرانیان همراه باشید، جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

برنج و طب سنتی از گذشته تا امروز